tel. 03-56-14-770; info@heliks.si

Naslov:

Opekarna 1, 1420 Trbovlje

Namen medicinske pedikure je v odstranitvi sprememb na koži, hiperkeratoz, otiščancev, ki zlasti pri sladkornih bolnikih lahko vodijo v nastanek diabetičnega stopala.

Diabetično stopalo se pojavi pri kar petini posameznikov s sladkorno boleznijo in predstavlja enega izmed najhujših zapletov sladkorne bolezni. Posamezniku povzroči tedne ali celo mesece hudih težav in nepokretnosti.Zapleti vodijo od razjede na stopalu in ob (pre)poznem ali neprimernem zdravljenju do gangrene ali celo amputacije.

Do poškodbe stopala lahko pride hitro,saj je občutljivost na dotik, temperaturo ali bolečino v stopalih bistveno zmanjšana. Poškodbo stopala posameznik pogosto opazi šele, ko se na stopalu pojavi okužba, ki povzroči rano. Ta zahteva resno zdravniško obravnavo in skrbno zdravljenje. Slednje je odvisno od prekrvavitve in razbremenitve prizadetega dela stopala. Pogosto so za zdravljenje potrebni antibiotiki ali sodobne obloge za rane, za razbremenitev stopala pa redna uporaba posebne razbremenilne obutve.